2007. áprilisban újra eljutottam álmaim országába. Nagyjából ugyanazt az utat jártam be, mint az első alkalommal, ez az út mégis más volt. Egyrészt velem volt a családom egy része, ott volt Hesyt-Honszu aki hozzám hasonlóan szerelmes Egyiptomba. Másrészt természetesen igyekeztem olyan dolgokat is megnézni, amiket még nem láttam. Az ismerős helyeken pedig tudtam melyik ábrázolást szeretném megtalálni, és mivel Amon-Ré kegyes volt, sikerült is megtalálnom őket. A húsvét miatt a "szokásos" program is felborult , most az utazás elején jártunk a Mózes-hegyen és a Szent Katalin kolostorban. Több mint kétszer annyi fotót készítettem mint a múltkor, így talán még nehezebb dolgom volt az itt látható válogatás elkészítésekor.

Első napunkon az Egyiptomi Múzeumba látogattunk. Bent sajnos még mindig nem lehet fotózni. A kertben is akadt azonban néhány lencsevégre kapni való dolog, például II. Ramszesz eme vörösgránit kettős-standard tartó szobra.

Ez már a második nap. A kopt negyedből a csodálatos függőtemplomról mutatok képet.

Ez pedig a templom egyik oldalhajója..

A Mohamed Ali mecset a kecses vékony minarettjeivel.

A mecset alabástrom udvara.

Az alabástrom szószék.

A Hammam Pharaon kénes forrásának víze útban a tenger felé.

A Mózes-hegyi napfelkelte. Ezúttal teljesen más élményt nyújtott, mint 2003-ban.

A Mózes-hegyi napfelkelte után lenyűgöző marsbéli táj tárul a túrázó szeme elé.

Megpihen a fáradt teve.

Ez az aprócska "pipi" napfelkelte után egy közeli sziklán csivitelt.

Zafarana.

A Luxor templom varázslatos hangulatot áraszt éjszakai kivilágításban.

Luxor templom by night 2.

Ez pedig az egyik olyan kép, amit nagyon vágytam elkészíteni. Szesat istennő az első udvarban a jobb oldalon álló, akarom mondani úlő kolosszus hátoldalán.

A deir el-medinei Hathor templomból a "tehénfejű".

Medinet Habuban ezt a jelenetet nagyon szerettem volna lefotózni és lőn. Amon és Honszu előtt Thot és Szesat felírják a szent Ised-fa leveleire a király, III. Ramszesz nevét és uralkodási éveit.

Szintén Medinet Habuban készítettem ezt és a következő két fotót. A rajtuk szereplő istenábrázolások miatt tettem fel őket. III. Ramszesz Maat-ot mutatja fel Su előtt.

Az oszlopon Nofertum látható, mögötte Szakhmet áll.

Nut istennő.

Medinet Habuban a vendéglősék udvarában üldögélt ketrece peremén ez a csodálatos ragadozó madár.

Kezdőlap

2. oldal

3. oldal